NYHETSRUM

MPC Consulting går samman med EkonomiPorten

MPC Consulting AB och Ekonomiporten AB har beslutat att genom ett samgående skapa ytterligare resurser för ökad tillväxt. Målet är att arbeta för fortsatt expansion och ger båda bolagen ökade resurser både finansiellt och operativt för att fortsätta utveckla sitt erbjudande, bredda sin rekryteringsbas och därigenom skapa ökad kundnytta.

Sedan 1995 har EkonomiPorten hjälpt såväl små som stora företag med det mesta inom ekonomisk rådgivning. EkonomiPorten är en Srf Auktoriserad byrå som i dagsläget hjälper ca 400 små och medelstora ägarledda bolag med kvalificerade tjänster inom redovisning, lön och ekonomisk rådgivning (skatt/bolagsfrågor/HR). Bolagets målsättning är alltid att utveckla kundernas affärer för tillväxt och lönsamhet. Mattias Hillerö och Karl Hedlund kommer båda vara kvar som aktiva delägare och arbeta heltid med att utveckla bolaget tillsammans med MPCs ledningsteam.

MPC Consulting AB grundades år 2007 och finns idag i Stockholm, Västerås och Malmö. MPC förvärvade JL Eknomi AB i Västerås under år 2019 och erbjuder idag alla de tjänster som krävs för att ha en helt outsourcad ekonomiavdelning. Bolaget har haft en mycket god tillväxt och har under åren utsätts till Gasellföretag samt MästarGasell av Dagens Industri och Superföretag av Affärsvärlden, något som bara en knapp promille av Sveriges alla företag kan titulera sig med. Bolaget har ca 65 anställda och omsätter ungefär 65 miljoner kronor.

Mattias Hillerö, VD i Ekonomiporten AB, kommenterar: ”Jag är entusiastisk över att vi i ledningen tillsammans med MPC kan fortsätta att utveckla EkonomiPorten och att ta bolaget till nästa nivå. Vi har redan idag ett ledande digitalt erbjudande men får med detta samgående en kritisk massa för att fortsätta växa byrån med högsta kvalitet. Vi får också tillgång till revisionstjänster och nya kundnätverk som kommer att skapa nya möjligheter för medarbetare, kunder och samarbetspartners”.

Martin Sandstedt, partner i MPC Consulting AB, kommenterar: ”Ekonomiporten har en stabil kundbas, hög kompetens och ett mycket bra kunderbjudande till små och medelstora ägarledda bolag. Tillsammans står vi nu rustade att bättre möte kundernas ökande behov av att digitalisera och automatisera sina processer samtidigt som vi fortsatt kan erbjuda närheten till en kvalificerad rådgivning. Vi kommer tillsammans nu vara närmare 80 engagerade medarbetare som jobbar med stor passion för att hjälpa våra kunder att nå sina visioner. Vi grundar vårt erbjudande i oberoende ledande tredjepartsmjukvaror”.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Mattias Hillerö, verkställande direktör i EkonomiPorten AB, tel: 0709 31 56 60
Martin Sandstedt, partner i MPC Consulting AB, tel: 0708 85 70 70